Haber

Ticaret Bakanı Muş, “yüzyılın felaketi” döneminde Adıyaman’daki çalışmalar hakkında bilgi verdi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Adıyaman’da yürütülen çalışmalara ilişkin, “Bugün itibarıyla günde 240 bin sıcak yemeği aştık, hem sivil toplum kuruluşları hem de ilgili kurumların toplam sayısını ifade ediyor.Planlamamız 400.000’in üzerine çıkıyor.” söz konusu.

Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Afet Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısının ardından Bakan Muş, kentte yaşanan deprem sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’a Türkiye’nin bütün illerinden ciddi yardım geldiğine işaret eden Muş, vatandaşlara yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Depremin ardından 85 milyon kişinin bir araya gelerek tüm imkanları seferber ettiğini vurgulayan Muş, şunları kaydetti:

“Biz burada arama kurtarma çalışmaları yaparken onlar büyük bir gayretle buradaki ihtiyaçları karşılamak için tüm imkanlarını seferber ettiler. Ne toplumun bir kesimi ne de başka bir kesim değil ama 85 milyon insanın tamamı aynı hassasiyetle hareket ediyor. Bizleri motive ediyor. İş dünyasına da teşekkür etmek istiyorum. İş dünyasından gerçekten ciddi destek istiyorum, inanılmaz bir yardım gönderiyorlar buraya.”

Adıyaman merkezde iki mahalleye su verilmeye başlandı.

Adıyaman’da depremzedelere sıcak yemek ikramı yapıldığını belirten Muş, “İl merkezinde çeşitli noktalar belirlendi. Bugün itibariyle günde 240 bin sıcak yemeği aştık, burada hem depremzedelerin hem de depremzedelerin toplam sayısını ifade ediyorum. -devlet kurumları ve ilgili kurumlar.Planımız 400 bini geçmek, Bununla ilgili de gerekli çalışmaları yapıyoruz.Ayrıca ilçelerimizde de sıcak yemek faaliyetleri yapılıyor.” dedi.

Kentin değerli bölgesine elektrik verilmeye başlandığının altını çizen Muş, şunları kaydetti:

“Elbette kopan kablolar, bozulan sınırlar var. Onarılması gerekiyor, biraz zaman alıyor ama şimdi prestijiyle kırsalı da kattığımızda şehrin yüzde 65’i elektriklendi. Bütün ilçelerimiz elektriklendi, bir kaçı hariç.şehre geri kazandırmak için büyük çaba sarf ediyor.adıyaman merkezde şu anda iki mahalleye,altınşehir ve fatih mahallelerine su verildi.buradaki altyapı onarıldıkça daha fazla alan sulanacak su verilecektir.”

“Vatandaşlarımızdan ricamız araçlarıyla şehir merkezine gelmemeleridir”

Kent genelinde çalışmaların hızlanarak devam edeceğini ifade eden Muş, şunları kaydetti:

“Yolda ilave iş makinalarımız var, devredecek olanlar var. Onların gelmesiyle çalışmalarımızı hızlandıracağız. Aslında Adıyaman’da son iki günde çalışmaları önemli ölçüde hızlandırdık. Şunu da belirtmek isterim. Burada bir beklentimiz ve ricamız var.Birçok kişi buraya gelip yardım etmek istiyor.Burada bir plan yapılmış.Profesyonel ekipler var, gönüllüler var.Özellikle Bulvar Caddesi dediğimiz cadde üzerinde sivil araçların gelmesi, Valiliğin bulunduğu yerde çalışmaları olumsuz etkilemekte, iş makineleri, AFAD ve diğer kurtarma gruplarının hareket kabiliyetini kısıtlamakta, ambulansların hareketini kısıtlamaktadır.Merkeze araçları ile gelmemeleri gerekmektedir.Yürüyerek gelebilirler, biz buna herhangi bir kısıtlama getirmeyin.ilk önceliğimiz insanların hayatını kurtarmak.şu anda enkaz altında tespit ettiğimiz 4 kişi var onları kurtarmaya çalışıyoruz.bundan dolayı hala hayatta olan insanlarımız var.biz zamana karşı yarış.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu